ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ  «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

ΙΔΡΥΜΑ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ»

ΙΟΥΝΙΟΣ  2015

 

 

20 ΙΟΥΝΙΟΥ            ‘’ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER’’    (πονεμένες ιστορίες) της Βίλης Σωτηροπούλου     

Μια πότε γλυκιά, πότε πικρή, πότε αστεία και πότε δραματική Κομεντί. Ώρα έναρξης: 21.00

 

21 ΙΟΥΝΙΟΥ         ‘’ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΜΕΛΩΔΙΕΣ’’   Από τη χορωδία “Μουσικές Δημιουργίες ΑΜΚΕ”  με Μαέστρο την Σοπράνο Ζαννέτα Καλοσκάμη. Ώρα έναρξης: 20.00

 

24  ΙΟΥΝΙΟΥ       «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» του Δ. Κορομηλά από τη θεατρική ομάδα «Εκτός  δρόμου». Ώρα έναρξης: 20.30

 

 28  ΙΟΥΝΙΟΥ      «Ένας κόσμος παράξενος»    STAND UP COMEDY με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟ.  Ώρα έναρξης: 21.00

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ:   ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις:

Σάββατο 20 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 21.00

‘’ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER’’                                                                                                                                       (  πονεμένες ιστορίες ) της Βίλης Σωτηροπούλου

Μια πότε γλυκιά, πότε πικρή, πότε αστεία και πότε δραματική Κομεντί

 

 Γυναίκα Loser

Τη ’ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER’’   έγραψε η Βίλη Σωτηροπούλου  το 2000, οπότε κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Δωδώνη  και παίχτηκε  για δύο σεζόν  στο Θέατρο της Ημέρας  σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου. Το 2008 παρουσιάστηκε εκ νέου  στο Θέατρο Χώρα σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπογδάνου. Το 2011 η συγγραφέας ‘’πείραξε’’ το έργο κάνοντας προσθέσεις  και αφαιρέσεις και ανέβηκε πάλι σε σκηνοθεσία του Μπογδάνου στο Θέατρο Eliart.

Την άνοιξη του ΄14  η ‘’Γυναίκα loser’’  πειραγμένη και πάλι από την ίδια τη συγγραφέα παρουσιάστηκε για λίγες παραστάσεις  σε ένα σπίτι.. Το σαλόνι του σπιτιού, η κουζίνα, το χωλ, οι σκάλες  και η βεράντα είναι το σκηνικό όπου διαδραματίστηκαν οι τρείς ‘’πονεμένες ιστορίες’’…    Στη συνέχεια  η παράσταση παίχτηκε σε φεστιβάλ, θέατρο, σινεμά,  γκαλερί, μπαράκια, ιστορικά καφενεία, σπίτια, προθάλαμο ..ιατρείου,  ταράτσες, ακροθαλασσιές και αλλού..

Οι  γυναίκες του έργου  μοιράζονται  τις ιστορίες τους , ( οι τέσσερις ηθοποιοί παίζουν και τους ανδρικούς ρόλους) διατρέχοντας  τρείς δεκαετίες και  πολλά θέματα.. Ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η μοναξιά, η καριέρα, η ανεργία,  η κλιμακτήριος, η άνοδος και η πτώση της μεσαίας τάξης, όλα επί τάπητος  ( κυριολεκτικά)..

Η Γυναίκα loser ( πονεμένες ιστορίες) ακολουθεί την πορεία της σύγχρονης γυναίκας. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση κι από εκεί στην εμμηνόπαυση, από τις φιλελεύθερες του ‘80 στις μοναχικές καριερίστες του 2000, από τις μεγαλομάνες στις χωρισμένες μαμάδες, από τις μεσαίες super επιτυχημένες του 2008 στις super απελπισμένες  του 2014. Και φυσικά οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους , οι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, είναι εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σ΄ ένα ταξίδι προς  την Γνώση…

Ιστορία πρώτη: Η  (γνωστή από το 2000) ‘’καλόγρια’’ ή  ‘’ οι φίλες μου οι φιλελεύθερες’’  Ιστορία δεύτερη : ‘’ H ανδροδιώχτρα καριέρας ‘’(  κομμένη και γραμμένη το 2011)           Ιστορία   Τρίτη :  ‘’Το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα’’ ( τελευταίας εσοδείας , 2014) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Βιλη Σωτηροπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ : Aγγελική Ελευθεράκη, Aννα Μακρή, Καλλιόπη Μανδρέκα,  Βίλη Σωτηροπούλου.

ΜΟΥΣΙΚΗ : Xρήστος Θηβαίος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Ανδρέας Κατσικούδης,  Μίνα Λαμπροπούλου

Διάρκεια :  95’ (με διάλειμμα).

 

 

Κυριακή 21 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 20.00

Μια υπέροχη μουσική βραδιά με τίτλο ’ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΜΕΛΩΔΙΕΣ’’, θα έχουν την χαρά να απολαύσουν οι λάτρεις του παλαιού Ελληνικού τραγουδιού.

 

 Αστεριών Μελωδίες

 

Όλοι όσοι παρευρεθούν, θα ζήσουν μια βραδιά γεμάτη νοσταλγία, ρομαντισμό, έρωτα, συγκίνηση, αγάπη μέσα από τις μελωδίες της μεικτής τετραφωνικής Χορωδίας “Μουσικές Δημιουργίες ΑΜΚΕ” , με Μαέστρο την Σοπράνο Ζαννέτα Καλοσκάμη και στο πιάνο τη Χριστίνα Εμμανουηλίδου. Σολίστ τραγουδιού ο Τενόρος Δημήτρης Κιάσσος.

Μια ιδιαίτερα “δυνατή” διαδρομή στον χώρο του ρεμπέτικου τραγουδιού, του ελαφρολαϊκού αλλά και όλων των τραγουδιών που αγαπήσαμε μέσα από το “μεγάλο πανί” , των μεγάλων μουσικοσυνθετών ,Χατζιδάκι , Πλέσσα, Σογιούλ, Χατζηνάσιου κ.α.

 

Τετάρτη  24  Ιουνίου, ώρα έναρξης: 20.30

«Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» του Δ. Κορομηλά από τη θεατρική ομάδα

«Εκτός  δρόμου». Ώρα έναρξης: 20.30

αγαπητικός 1 (2)

 

 

Ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών», προσπαθώντας να επενδύσει σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικοποίησης και ανθρώπινης έκφρασης, δημιούργησε πριν 7 χρόνια την θεατρική ομάδα «εκτός δρόμου».

Η ομάδα δημιουργήθηκε με σκοπό αφενός, να ανατρέψει την προκατάληψη που θέλει τους ανθρώπους με αναπηρία αποκλεισμένους από το « κοινωνικό γίγνεσθαι».

Αφετέρου, να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων τα μέλη που την απαρτίζουν είναι τόσο άτομα με αναπηρία όσο και χωρίς.

Με την εμπειρία των ηθοποιών – σκηνοθετών κ Ταχτσόγλου Σωτήρη, Έρρη Μπουρλέσα, Κων/νου Δέτωρου και την στήριξη του «ΠΑΣΠΑ» και την πολύτιμη προσφορά πολλών ανθρώπων  του θεάτρου, (όπως της κ Άννας Φόνσου,  καθώς και συναδέλφων με αναπηρία και εμπειρία στο ψυχισμό ερασιτεχνών ηθοποιών.

Κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, τις ρατσιστικές προκαταλήψεις, τις νομικές δυσκολίες διαγράφοντας μια αξιοπρόσεκτη καλλιτεχνική παρουσία. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις παραστάσεις (Δ. Καρπενησίου, Πνευματικό κέντρο Άννα- Μαρία Καλουτά, με έργα Τσέχωφ Αρκούδα- και πρόταση γάμου, Εκκλησιάζουσες – Αριστοφάνης «Νέα Επίδαυρος), Μονόπρακτα Ζαν Κοκτώ («Η Ψεύτρα», Το φάντασμα της Μασαλίας, Το πανηγύρι) Νέα επίδαυρος 2014

Με όχημα την τέχνη αναδείχθηκε το υποκριτικό ταλέντο  πολλών ανθρώπων με αναπηρία και όχι μόνο. Η αποδοχή του κόσμου και η στήριξη του στο ενγχείρημα αυτό είναι εντυπωσιακή, το γεγονός αυτό μας δίνει δύναμη για νέες δράσεις και συνεργασίες.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη διαδρομή της η θεατρική ομάδα «εκτός δρόμου», ανεβάζει την θεατρική παράσταση «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», κείμενα (Δ. Κορομηλάς)

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Ταχτσόγλου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Κώστας Δέτωρος –Έρρη Μπουρλέσα

Υπεύθυνος θεατρικής ομάδας; Σοφοκλής Αλέπης

Μουσικός: Λευτέρης Παπαδάκης

Σκηνικά-Κουστούμια: θεατρική ομάδα

Συμμετέχουν: Σωτήρης Ταχτσόγλου, Κώστας Δέτωρος, Αναστασία Ρηγούτσου, Ιωάννης Χαλδαίος, Μαρία Πολύζου, Πάσχου Βαρβάρα, Μαρία Τσιλικοπούλου, Νέαρχος Γιαννάκης, Ντέαρτα Ράππο,   Έρρη Μπουρλέσα, Θώμη Χατζή, Αικατερίνη Αβραμοπούλου, Βαγγέλης Γιαννουλόπουλος, Σωτήρης Σακελλαρίου, Χρηστίδου Ευγενία, Φοίβος – Ιωάννης Μαρκαντώνης , Αλέξανδρος Πλάτζε, Βαγγέλης Σιάμο.

Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε όλους!!!!

Σωτήρης Ταχτσόγλου Σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας «εκτός δρόμου»

Σοφοκλής Αλέπης Αντιπρόεδρος ΠΑΣΠΑ & Υπεύθυνος θεατρικής ομάδας «εκτός δρόμου».

 

Κυριακή 28 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 21.00

STAND UP COMEDY με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, ένας από τους παλαιότερους και εμπειρότερους εκπροσώπους της stand up comedy σκηνής, θα παρουσιάσει για μία και μοναδική βραδιά, στο σπίτι του ηθοποιού την παράστασή του: “ένας κόσμος παράξενος”. Με το γνωστό ανατρεπτικό του χιούμορ, θα σατιρίσει τα ευτράπελα της καθημερινότητας, τις μάνες τις πεθερές και τα… συμπεθέρια, την Ελληνική τηλεόραση – από σήριαλ μέχρι τηλεμάρκετινγκ-, τις διαφορές αντρών και γυναικών, τις σχέσεις, τον Ελληνάρα, την ίδια τη ζωή τελικά.

Μην χάσετε αυτή την γεμάτη χιούμορ, αστεία, σατιρική παράσταση.

Διάρκεια παράστασης:  70′ (περίπου)

 

Το Ίδρυμα «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ»  π α ρ α χ ω ρ ε ί   δ ω ρ ε ά ν  το Θέατρο του Δρόμου «Νίκος Κούρκουλος»  για τη πραγματοποίηση των παραστάσεων,      χ ω ρ ί ς  οικονομική  απαίτηση από τους θιάσους.

 

Ίδρυμα «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ»

Παναθηναίων 5 (πεζόδρομος)  & Αλκαμένους 175, Κ. Πατήσια

Στάση ΜΕΤΡΟ: Πλ. Αττικής

Στάση Ηλεκτρικού: Αγ. Νικόλαος

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 5226132 & 210 5226134