Σεμινάρια Φωνητικής στο Σπίτι του Ηθοποιού

ΚατερίναΤο σεμινάριο «Στοιχειώδεις αρχές της Φωνητικής Τέχνης (έρευνα και εργαστήριο)» θα διεξαχθεί στο «Σπίτι του Ηθοποιού»* με εισηγήτρια και συντονίστρια την τραγουδίστρια Τατιάνα – Κατερίνα από Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, ώρα: 5.00 – 6.30 και κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα.

Πρόκειται για μια ενότητα 12 απογευματινών συναντήσεων διάρκειας 90’, κατά τις οποίες θα γνωρίσουμε τα βασικά εργαλεία εξάσκησης και χρήσης της τραγουδιστικής μας φωνής, μέσα σε μια ενδιαφέρουσα κι ευχάριστη ατμόσφαιρα έρευνας του τι σημαίνει «Τραγούδι» και θα απολαύσουμε τα αποτελέσματα των πειραματισμών με τις φωνές μας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν μια υγιή βάση για τη φωνητική τους εκπαίδευση, σε επαγγελματίες που έχουν ανάγκη να ξεκαθαρίσουν τις βασικές αρχές της Φωνητικής Τέχνης και να προσφέρουν στον εαυτό τους μια επί πλέον επαφή με το αντικείμενο της τέχνης τους, είτε σε ανθρώπους που απλώς θα φέρουν κοντά μας οι αναζητήσεις τους στα πεδία της τέχνης.

Για αιτήσεις παρακαλώ απευθυνθείτε στα τηλέφωνα :  210 5226132 & 210 5226134 ώρες 9.00 π.μ. – 3.00 μ.μ. (κα Εύη Φλώρου)

 

*ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ:  Παναθηναίων 5 & Αλκαμένους 175, Κάτω Πατήσια (στάση μετρό Πλ. Αττικής  ή  στάση Ηλεκτρικού Αγ. Νικόλαος)  

 

 

Βιογραφικό Σημείωμα Εισηγήτριας  

Η Τατιάνα – Κατερίνα γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.

Τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φωνής της είναι το ηχόχρωμά της και η ικανότητα Ερμηνείας πολύπλευρου και συχνά ετερόκλητου ρεπερτορίου, ακόμη και μέσα στην ίδια παράσταση.

Το ρεπερτόριό της αριθμεί πάνω από 400 τραγούδια και καλύπτει πολλά είδη, όπως: σύγχρονο lied, ethnic, έντεχνο και πολιτικό ελληνικό τραγούδι των δεκαετιών ’60, ’70 και ‘80, rock ballad, pop, παιδικό τραγούδι, παραδοσιακά της Ελληνόφωνης Ιταλίας και επιλεγμένα ελληνικά παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

Οι γλώσσες στις οποίες ερμηνεύει εκτός από τα ελληνικά, είναι: αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και ρώσικα.

Συνήθως δημιουργεί η ίδια τα projects των παραστάσεών της, επιλέγοντας το ρεπερτόριο, διαμορφώνοντας τη ροή και γράφοντας τα κείμενα.

Έχει παραδώσει μαθήματα και σεμινάρια Λυρικού και Μοντέρνου Τραγουδιού όλων των επιπέδων για πάνω από 15 χρόνια με διαφόρων αναγκών και ηλικιών μαθητές.

Έχει επίσης διδάξει Ορθοφωνία, Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής και Θεατρικό Παιχνίδι, για περίπου 10 χρόνια.

         Ασχολείται με τη συγγραφή από μικρή ηλικία και 2 κείμενά της έχουν συμπεριληφθεί στην Εγκυκλοπαίδεια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας «Χάρη Πάτση» (Τόμος 26,  2012  Σελ. 96 – 97)

Ο τίτλος της πρώτης της ποιητικής συλλογής είναι «Τα ημερολόγια της Μέσα ζωής» και κυκλοφόρησε το 2009 από τις εκδόσεις «Δρόμων».

Sites:   http://www.reverbnation.com/tatianakaterina

https://www.facebook.com/music.Tatiana.Katerina

https://www.facebook.com/imerologia.mesa.zois?ref=hl

 

e-mail: tatianakaterina@rocketmail.com