Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί την αποπεράτωση των κοιτώνων στο «Σπίτι του Ηθοποιού»

 Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί την αποπεράτωση των κοιτώνων στο «Σπίτι του Ηθοποιού»

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 20 Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες αποπεράτωσης των κοινόχρηστων χώρων και των κοιτώνων στο «Σπίτι του Ηθοποιού», για τη φιλοξενία άπορων ηθοποιών.

Συσπείρωσε όλες τις παρατάξεις η εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Ερμίνας Κυπριανίδου για τη χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 644.668,56 ευρώ, του έργου αποπεράτωσης των εργασιών στους κοινόχρηστους χώρους και τους κοιτώνες του 6όροφου κτιρίου, επί της οδού Παναθηναίων στα Κάτω Πατήσια.

Το κτίριο, που βρίσκεται δίπλα σε αυτό που ήδη λειτουργεί, παρέμενε ημιτελές από το 2008. Με τη χθεσινή απόφαση όμως ανοίγει ο δρόμος ώστε το «Σπίτι του Ηθοποιού» να συνεχίσει να αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για ανθρώπους του Πολιτισμού που έλαμψαν στο σανίδι αλλά λύγισαν από τις δυσκολίες της ζωής.

«Είναι χρέος μας προς τους ανθρώπους αυτούς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπηρέτησαν την Τέχνη και τον Πολιτισμό να προσφέρουμε το κατ’ ελάχιστο, έναν φιλόξενο χώρο για να τους στεγάσει», σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου.

Η Άννα Φόνσου από την πλευρά της, πρόεδρος του κοινωφελούς, μη κερδοσκοπικού ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού» εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για την εξέλιξη υπογραμμίζοντας: «Νιώθω πολύ μεγάλη χαρά και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Αττικής που υποδέχτηκε θετικά το αίτημά μας. Περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσουν οι εργασίες γιατί δυστυχώς είναι πολλοί ακόμα οι ηθοποιοί που κοιμούνται σε παγκάκια».

 «Το Σπίτι του Ηθοποιού» φιλοξενεί το τελευταίο διάστημα 25 άτομα, παλαίμαχους αλλά και νέους ηθοποιούς, που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες και υπό άλλες συνθήκες θα διαβιούσαν στο δρόμο.

Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Ιδρύματος θα καταστεί εφικτή η άμεση επανέναρξη των εργασιών έτσι ώστε το 6όροφο κτίριο να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό για να μπορέσει να προσφέρει φιλοξενία σε ακόμα περισσότερους ηθοποιούς που το έχουν ανάγκη.

Θυμίζουμε ότι η Ακαδημία Αθηνών κατά την πανηγυρική συνεδρία της 22ας Δεκεμβρίου 2016 βράβευσε το Ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού» για την κοινωφελή και αξιέπαινη δράση του σχετικά με τη στέγαση, σίτιση και κοινωνική στήριξη άπορων ηθοποιών.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΡΜΙΝΑ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ

Γράψτε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *