ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ, Γράμματα Στον Αδερφό μου Τέο

Εκδηλώσεις

ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ, Γράμματα Στον Αδερφό μου Τέο

  • Πότε:Σάββατο 14/12, Κυριακή 15/12, Δευτέρα 16/12
  • Περιοχή:Παναθηναίων 5 & Αλκαμένους 175, Αττική.
  • Χώρος:Σπίτι του Ηθοποιού

Είναι ένα ντοκουμέντο βασισμένο σε μια ανθρώπινη ιστορία, που αποκαλύπτει ένα γιγάντιο καλλιτεχνικό έργο και ένα πραγματικό φιλολογικό μνημείο.

Πρόκειται για ένα διάλογο, όχι μόνο με τον αδερφό του, αλλά και με τον ίδιο του εαυτό, τον Θεό και τον Κόσμο. Μια αδιάκοπη συνομιλία, που θα κρατήσει μέχρι το θάνατο του.

Μέσα από τα γράμματα και τη μουσική, η παράσταση έρχεται να αναδείξει τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και το πνευματικό περιεχόμενο που υπάρχει στους πίνακες του. Ο σπουδαίος ζωγράφος δεν αναγνωρίζεται εν ζωή – ωστόσο περνάει στην αθανασία, αποκαλύπτοντας μας τελικά το θριαμβευτικό κίτρινο χρώμα.

Βασμ, Ιούνιος 1879

 

« Τέχνη είναι ο άνθρωπος που προστίθεται στη φύση», τη φύση, την πραγματικότητα, την αλήθεια, μα με μια σημασία, με μια σύλληψη, μ’ενα χαρακτήρα, που φανερώνει ο καλλιτέχνης, και που σ’ αυτά δίνει έκφραση, τα «αποδεσμεύει», τα ξεδιαλύνει, τα λυτρώνει, τα φωτίζει.

Η παράσταση είναι ένα καλλιτεχνικό μανιφέστο, που απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες και σε όλο το κόσμο, με μορφή μουσικό-θεατρικού αναλογίου. Παρουσιάζεται στο φιλόξενο χώρο του ιδρύματος Σπίτι του Ηθοποιού.

Ημερομηνίες: Σάββατο 14/12, Κυριακή 15/12, Δευτέρα 16/12.

Ώρα έναρξης: 20:00
Διάρκεια παράστασης 100′ μαζί με διάλειμμα.
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά. Παναθηναίων 5 & Αλκαμένους 175, Αττική.

Συντελεστές:
Ηθοποιός: Μπάμπης (Babs)  Λουκόπουλος
Σκηνοθεσία: Παύλος Μελικιδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Παπαδοπούλου
Φωτισμοί: Kamel Abdi