Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαρτίου στο Θέατρο «ΣΠΊΤΙ ΗΘΟΠΟΙΟΥ»

 Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαρτίου  στο Θέατρο «ΣΠΊΤΙ ΗΘΟΠΟΙΟΥ»

 Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 ώρα: 19.30

«Όταν συνάντησα τον Στέλιο..»  του Θανάση Σκρουμπέλου, με τον Θοδωρή Προκοπίου  σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουξέ

 

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 ώρα: 20:00

«Ο Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον  Βασίλη Βλάχο σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσικονούρη

 

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 ώρα:  21.00

«Δυο κιθάρες & δυο φωνές»  με τη Μίλλυ Στύλογλου και τον Γιάννη Γούτη

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ:   ΕΛΕΥΘΕΡΗ με προαιρετική εισφορά

 

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις:

 

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 ώρα: 19.30

«Όταν συνάντησα τον Στέλιο..»  του Θανάση Σκρουμπέλου, με τον Θοδωρή Προκοπίου  σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουξέ

1 Η  θεατρική σύμπραξη του συγγραφέα  Θανάσης  Σκρουμπέλου , με  σκηνοθέτη το Γιώργο Σουξέ και τον ηθοποιό Θοδωρή  Προκοπίου έχει ως αποτέλεσμα την υπέροχη αυτή θεατρική παράσταση που έχει ξεκινήσει  από τον Ιανουάριο του 2013  στο Θέατρο Ημέρας και τον  Μάιο στο Θέατρο Βικτώρια,  για 22 παραστάσεις,  αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από το κοινό.

 ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  

Το «Όταν συνάντησα τον Στέλιο», είναι ένας συναρπαστικός μονόλογος, η μαρτυρία ενός Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία, όπου ο μόνος αληθινός  σύντροφος στη ζωή του είναι ένα ραδιόφωνο και μια φωτογραφία.

Μια φωτογραφία ενός εθνικού συμβόλου του ελληνικού πενταγράμμου, μιας σπουδαίας φωνής, ενός μοναδικού ερμηνευτή της ξενιτιάς, του Στέλιου Καζαντζίδη.

Η μόνη επαφή του Στάμου, ενός μετανάστη στη Γερμανία, με την Ελλάδα, είναι το ραδιόφωνο και τα τραγούδια του Στέλιου. Μέσα απ’ αυτή τη σχέση περνάει μπροστά μας ολόκληρη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας (ξεριζωμός Ποντίων- κατοχή- εμφύλιος –μετανάστευση- χούντα).

Αναλυτικά: Η δεκαετία του ’60 ήταν το αποκορύφωμα της μετανάστευσης της ελληνικής νεολαίας στη Γερμανία. Χιλιάδες νέοι, με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα, έπαιρναν τον δρόμο της ξενιτιάς,

2 αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Κάτι παραπάνω από το τίποτα που είχε να τους δώσει η πατρίδα τους. Μια πατρίδα κατεστραμμένη μετά από έναν  πόλεμο, μια τριπλή κατοχή και έναν τρομερό εμφύλιο. Μαζί τους στον δρόμο της ξενιτιάς και ο Στάμος, Έλληνας γκαστερμπάιτερ στην Γερμανία. Μόνη  γέφυρα με την Ελλάδα αλλά και τους γονείς και την αδερφή του που έμειναν πίσω, το ραδιόφωνο ,τα τραγούδια και η φωνή του Στέλιου.

Η δύσκολη ζωή του στα ορυχεία και στις φάμπρικες τον οδηγούν να αλλάζει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα – «μακριά από ‘δώ, αδερφέ. Όπου και  να κοιτάξεις, αυτή η πατρίδα σε πληγώνει» -και να πάρει μια σημαντική και απρόσμενη απόφαση για τη ζωή του… Ένα έργο επίκαιρο σήμερα, όσο  ποτέ. Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται…

 

 

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:  Άννα  Μαχαιριανάκη

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:  Βάσια  Αγγελίδου

ΦΩΤΙΣΜΟΙ:  Γιώργος  Φωτόπουλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  Κώστας  Χατζηδάκης

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ίρις Τσιμπρή

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:  7Ο’ 

 

 

 

 Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 ώρα: 20:00

«Ο Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον  Βασίλη Βλάχο σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσικονούρη

 

Βασίλης Βλάχος Ο Βασίλης Κατσικονούρης συναντά το δάσκαλο των Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, Ιάκωβο Καμπανέλλη και σκηνοθετεί ένα κωμικό μονόλογο,    με ερμηνευτή τον Βασίλη Βλάχο.

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής από ένα σημαντικό εκπρόσωπο της νέας γενιάς συγγραφέων στον Πατριάρχη της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.

 “Ο Επικήδειος”, ένα από τα τελευταία έργα του κορυφαίου νεοέλληνα θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, είναι ένας μονόλογος που  σχολιάζει με καυστικό χιούμορ και σαρκασμό τη ματαιοδοξία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών που στο  τέλος της ζωής τους ανάβει η σπίθα για υστεροφημία. Συγκεκριμένα παρουσιάζει το δράμα ενός συγγραφέα που πλησιάζοντας στο τέλος του,  διαπιστώνει ότι δεν είχε την αναγνώριση που του άξιζε και προσπαθεί να γίνει γνωστός μετά θάνατον.

Σκηνοθεσία Βασίλης: Κατσικονούρης

Ερμηνεύει ο Βασίλης Βλάχος

Σκηνικά-Κοστούμια: Ανθή Σοφοκλέους

 

 

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 ώρα:  21.00

«Δυο κιθάρες & δυο φωνές»  με τη Μίλλυ Στύλογλου και τον Γιάννη Γούτη

Η  Μίλλυ Στύλογλου και ο Γιάννης Γούτης με τις κιθάρες τους, σας προσκαλούν να τραγουδήσετε μαζί τους, αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια.

 

 

 

 

 

 

 

Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική εισφορά. 

 

*Σπίτι Ηθοποιού: Παναθηναίων 5 & Αλκαμένους 175, Κ. Πατήσια

(Στάση ΜΕΤΡΟ:  Πλ. Αττικής – Ηλεκτρικός Σταθμός:  Αγ. Νικολάου)

τηλ.: 210 5226132 & 210 5226134