Το Δ.Σ. του Ιδρύματος
Άννα Φόνσου
Πρόεδρος
Άννα Φόνσου
ΠρόεδροςΗ Άννα Φόνσου τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη. Δάσκαλοί της υπήρξαν επίσης οι: Κατερίνα Ανδρεάδη, Έλλη Λαμπέτη, Ελένη Ζαφειρίου, Αλέξης Σολομός, Μ. Βολονάκης, Ραλλού Μάνου και όλοι οι μεγάλοι κωμικοί: Χατζηχρήστος, Ηλιόπουλος, Φωτόπουλος, Αυλωνίτης κ.ά. Χορό σπούδασε στον Μοριάνωφ, τραγούδι στην κα Πετριόλη και μουσική στον κ. Λουκά Κρητικό.
Υπήρξε πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) για δύο θητείες και Πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Τ.Α.Σ.Ε.Η.) επίσης για δύο θητείες .
Υπηρετεί πολλά χρόνια το θέατρο και έχει παίξει όλα τα είδη από κωμωδία και επιθεώρηση παλιών και νέων ελλήνων συγγραφέων, διεθνές ρεπερτόριο όπως: Αλμπι, Ιονέσκο, Σαρτρ, Τσέχωφ, Λόρκα, Μπρεχτ, αγαπάει πολύ το αρχαίο δράμα, έχει παίξει Αριστοφάνη: «Λυσιστράτη» και «Εκκλησιάζουσες» και Αισχύλο «Αγαμέμνων».
Υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος στο «ΠΡΟΣΚΉΝΙΟ» με τον Αλέξη Σολωμό, τον Αιμίλιο Χουρμούζιο, τον Μάνο Χατζηδάκη, τον Φρίξο Ηλιάδη, όπου παρουσιάσανε σπουδαίους συγγραφείς Κάφκα, Πιραντέλλο, Βέτεκινγκ, Ουίλλιαμς, Ζενέ, Ανούιγ, Κόπελ κ.ά.
Ενώ είχε επί πολλά χρόνια δικό της θίασο όπου παρουσίασε έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου.
Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως: Σολομός, Ρεμούνδος, Μπάκας, Βουτσινάς, Καρακατσάνης, Μιχαηλίδης, Φαρμασόνης, Μαστοράκης, Ζούλιας και πολλούς ακόμα. Επίσης έχει παίξει σε πολλές ταινίες του καλού, ελληνικού κινηματογράφου μαζί με τους παλιούς μα αξέχαστους ηθοποιούς μας όπου υπήρξαν οι μεγάλοι της δάσκαλοι και φίλοι της.
Πρωταγωνίστησε στην Λυρική Σκηνή στους «Απάχηδες των Αθηνών», ενώ συνεργάστηκε και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας πρωταγωνιστώντας στο έργο «Γλυκιά μου Ίρμα» , στο έργο του Εντεν Φον Χόρβαρντ «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης», στο «Άντε ψυχούλα μου σκότωσέ με» του Αζίζ Νεσίν και στο έργο της Λείας Βιτάλη «Rock Story».
Έκανε 10 χρόνια ραδιόφωνο στο 2ο και 3ο πρόγραμμα. Στην τηλεόραση έχει παίξει μόνο σε κλασσικά έργα στο Θέατρο της Δευτέρας και έχει κάνει δύο μόνο σήριαλ, τις «Δύο ορφανές» και τους «Ρακοσυλλέκτες» στην ΕΤ-1
Έχει συνεργαστεί με πολλά Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, έχει σκηνοθετήσει παιδικό θέατρο και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών το «Βασικά με λεν Θανάση» όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Σταύρο Παράβα, ενώ έχει ασχοληθεί με το Θέατρο του Δρόμου.
Απ΄ τους ρόλους που ξεχώρισε και αγάπησε ιδιαίτερα ήταν το έργο «ΟΣΚΑΡ» του Ερίκ Εμμανουέλ Σμιτ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου, μαζί με την Τζέση Παπουτσή.
Τα τελευταία 25 χρόνια, όμως, μεγάλο της έργο θεωρεί την ολοκλήρωση του Ιδρύματος «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» όπου είναι ισόβια Πρόεδρος και όπως χαρακτηριστικά λέει και η ίδια «Είναι η δική της Επίδαυρος».
Κώστας Βαγιανός
Μέλος
Κώστας Βαγιανός
ΜέλοςΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιατρική και ειδικεύτηκε στην Παθολογία. Την Νέα Μάκρη γνώρισε το 1963 και από το 1988 εργάζεται στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.
Από το 1974 ασχολείται ενεργά με τον συνδικαλισμό, είναι από τα ιδρυτικά μέλη και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (Ε.Ι.Ν.Α.Π.), μέλος του Δ.Σ. των γιατρών του Ι.Κ.Α. και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας.
Ο Κώστας Βαγιανός ασχολείται με την λογοτεχνία. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί κι έχουν μεταφερθεί σε τηλεοπτικές σειρές της ΕΤ1 και έχει γράψει σειρές εκπομπών για το ραδιόφωνο.
Από το 1999 έως το 2007 έχει διατελέσει πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας Μάκρης και Αντιδήμαρχος υπεύθυνος στα Πολιτιστικά.
Ελένη Ροδά
Μέλος
Ελένη Ροδά
ΜέλοςΗ Ελένη Ροδά, το γλυκό κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου που οι παλιότεροι θυμούνται από τις εμφανίσεις της σε ελληνικές ταινίες, είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Δημήτρη Ροντήρη, αλλά στράφηκε από πολύ νωρίς στο τραγούδι.
Στα πρώτα της βήματα βρέθηκε στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας τραγούδια στις συναυλίες του.
Ο πρώτος προσωπικός δίσκος ήταν με τον Δήμο Μούτση και τον Νίκο Γκάτσο. Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Χρήστο Μενιδιάτη κι ερμήνευσε ακόμη τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Μίμη Πλέσσα, του Μάρκου Βαμβακάρη, των Γιάννη Παπαϊωάννου και Γιώργου Μητσάκη.
Νίκος Μπακογιάννης
Αντιπρόεδρος
Νίκος Μπακογιάννης
ΑντιπρόεδροςΟ Νίκος Μπακογιάννης, γιος του Κωνσταντίνου και της πρεσβυτέρας Ειρήνης, κατάγεται από την Ευρυτανία, όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως ιερέας, και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στο Αρχαίο Θέρμο και το 2ο Γυμνάσιο του Πειραιά.
Συνέχισε τις σπουδές του στη δραματική τέχνη στις Σχολές Ηθοποιών, Σκηνοθετών, στη Θεολογία, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Βυζαντινή Μουσική.
Υπηρέτησε τη θητεία του ως λιμενοφύλακας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς, ενώ παράλληλα σπούδαζε. Εισήλθε στο λιμενικό σώμα όταν απολυόταν ο επίσης υπηρετήσας ως Λιμενοφύλακας, άγρια δολοφονημένος αδελφός του, Παύλος Μπακογιάννης, από τη δολοφονική οργάνωση 17Ν.
Εργάστηκε ως ηθοποιός, συγγραφέας, δημοσιογράφος. Συνεργάστηκε με όλα σχεδόν τα θέατρα των Αθηνών, ως ηθοποιός, θιασάρχης και συγγραφέας.
Την εποχή της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν κρυφός σύνδεσμος του αδελφού του, παρέχοντας πληροφορίες για πολιτικά και καλλιτεχνικά θέματα, τις οποίες, διαμέσου της Κύπρου, απέστελλε στη Βαυαρική Ραδιοφωνία στο Μόναχο και στη Ντόιτσε Βέλλε.
Συνεργάστηκε με την ελληνική ραδιοτηλεόραση και με τη Βαυαρική Ραδιοφωνία.
Έγραψε θεατρικά έργα και κινηματογραφικά σενάρια, που παίχτηκαν στο θέατρο και στην τηλεόραση, στίχους για τραγούδια, τα οποία έγιναν επιτυχίες, και είναι ιδρυτής της «Αττικής Σκηνής». Διασκεύασε σε θεατρικό έργο το μυθιστόρημα της Σαρλότ Μπροντέ «Τζέην Έυρ», που παίχτηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και για την τηλεόραση, το έργο του Έντμοντ Αμπού «Ο Βασιλεύς των Ορέων». Έγραψε την πολιτική και δημοσιογραφική βιογραφία του αδελφού του «Εντολή άνωθεν, δολοφονήστε τον Παύλο Μπακογιάννη», το δοκίμιο «Ηθική και ποιοτική υπόσταση της τέχνης» (για την ανάπτυξη του πνεύματος και την ελευθερία του σκεπτόμενου ανθρώπου – καλλιτέχνη).
Επίσης έγραψε τη μελέτη «Το λαϊκό τραγούδι, πηγή ζωής» και τις ποιητικές συλλογές: «Το αλφαβητάρι των τυράννων», «Πρελούδιο θανάτου», «Κραυγή», «Ο θάνατος του γίγαντα» (ορατόριο – ύμνος ποιητικά ενορχηστρωμένος για την δολοφονία του αδελφού του)
Έγραψε επίσης τα θεατρικά έργα: «Καταδικασμένοι σε θάνατο», «Η στιγμή της αλήθειας», «Επί σκοπόν, Πυρ!», «Ένας ζητιάνος άγιος», «Οι Τσιρκολάνοι», «Οι Φαροφύλακες», «Το Ποντίκι», «Τηλέμαχος», ενώ το τελευταίο του έργο «Οι Στρατοκράτες», βραβεύτηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Θεάτρου.
Διετέλεσε Διοικητής του Οφθαλμιατρείου Αθηνών, αντιπρόεδρος στον Ο.Δ.Ι.Ε. Πρώτος αντιπρόεδρος της Ενώσεως Καταναλωτών Ελλάδος, Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ράδιο Καταναλωτής, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ελλήνων Ηθοποιών, πρώτος αντιπρόεδρος των Ελλήνων Ηθοποιών του Σ.Ε.Η., πρώτος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεάματος – Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.) και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου. Πολιτεύτηκε στην Β΄ Περιφέρεια Αθηνών.
Είναι μέλος της Ενώσεως Συντακτών μη ημερησίου τύπου και Μ.Μ.Ε., αναπληρωτής πρόεδρος της Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Λέσχης, μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μέλος της ΕΔΕΜ μέλος της Ε.Μ.Σ.Ε., μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Στήριξης των Ηθοποιών, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» και μέλος του Δ.Σ. της «Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων».
Ζωή Φυτούση
Μέλος
Ζωή Φυτούση
ΜέλοςΗ Ζωή Φυτούση γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε και ζει στηνΑθήνα.
Έπαιξε όλα τα είδη του θεάτρου από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση κοντά σε όλους τους άξιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες και συνεχίζει να παίζει.
Έχει τραγουδήσει όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, μέσα από θεατρικές παραστάσεις και όλα τα τραγούδια της κυκλοφόρησαν σε δίσκους, κασέτες και σύμπακτους δίσκους (cd).
Έλαβε μέρος σε πάρα πολλές ταινίες του κλασικού Ελληνικού κινηματογράφου που παίζονται μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία.
Η παρουσία της στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση είναι αισθητή.
Ασχολείται με τη λογοτεχνία από έντεκα ετών και συνεργάζεται με περιοδικά και τοπικές εφημερίδες.
Βιβλία της που έχουν κυκλοφορήσει: Το Μαγικό Βιβλίο, παιδικό θεατρικό, εκδόσεις Τσαπέπα. Παρ’ εκτός, ποίηση, εκδόσεις Καλοκαιρινού. Τάφος εδώ δεν είναι, λυρικό, εκδόσεις Καλοκαιρινού. Μια Σφαίρα, μυθιστόρημα, εκδόσεις Καστανιώτη. Βοήθεια θέλω να ζήσω, μυθιστόρημα, εκδόσεις Κέδρος.
Το ποίημά της «Κανείς, μα κανείς» βραβεύτηκε και περιελήφθη στην Anthologia di poeti Italiani e Greci, Academia Internationale di Propaganda Culturale, 1996. Συνεργάστηκε με την Ελληνική Αγωγή για την έκδοση του βιβλίου Εργασίαι Σπουδαστών.
Το 2008 από τις εκδόσεις Ερωδιός εκδίδεται το βιβλίο της Μένανδρος, Γνώμαι Μονόστιχοι, σε έμμετρη απόδοση, από την ίδια.
Η Ζωή Φυτούση συνεχίζει να εργάζεται με πάθος για καθετί ελληνικό και ωραίο.
Ελένη Ράντου
Μέλος
Ελένη Ράντου
ΜέλοςΟνομάζομαι Ελένη Ράντου και γεννήθηκα στο Αιγάλεω Αττικής
Φοίτησα στη Γαλλική Φιλολογία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα στη Δραματική σχολή του Εθνικού μας θεάτρου.
Ως αριστούχος τελειόφοιτος της Δραματικής σχολής προσελήφθηκα από το Εθνικό μας θέατρο ,στο οποίο ξεκίνησα τη θεατρική μου περιπέτεια ερμηνεύοντας την Κατερίνα στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι.
Από τότε, έχω βρεθεί σε πάρα πολλές σκηνές (Κρατικό θέατρο Β. Ελλάδος, Απλό θέατρο, θέτρο Τέχνης ) και σε κεντρικές σκηνές της Αθήνας δίπλα σε σπουδαίους πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες.
Συνεργάστηκα με τους Μίνω Βολανάκη, Αντρέα Βουτσινά, Νίκο Μαστοράκη, Διαγόρα Χρονόπουλο, Γιάννη Κακλέα, Κώστα Τσιάνο, Ιάκωβο Καμπανέλλη (όταν σκηνοθέτησε τον δικό του Μπαμπά τον Πόλεμο), Σταμάτη Φασουλή, ενώ μοιράστηκα τη σκηνή με τους περισσότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου.
Από το 1994 πραγματοποιώ δικές μου παραγωγές σε έργα κλασσικά η σύγχρονα που προσπαθούν να κάνουν διάλογο με το θεατή , πάνω σε κοινωνικά θέματα.
Το 2002 έγραψα το πρώτο μου θεατρικό έργο Μαμά μην τρέχεις που παίχτηκε για 3 συνεχόμενες σεζόν στο θέατρο Διάνα σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, ενώ το 2011 ανέβηκε και το δεύτερο ,το ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥ που συνυπογράφω με τη Σάρα Γανωτή και το Νίκο Σταυρακούδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.
Από το 2000 στεγάζομαι πλέον στο Θέατρο Διάνα.
Εχω συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές (Εργαζόμενη γυναίκα, Κωνσταντίνου και Ελένης, Τι ψυχή θα παραδώσεις, Αχ Ελένη- το οποίο υπέγραψα και σεναριακά-Όχι τα Νέα του Αντένα, Σταύρωση χωρίς Ανάσταση ενώ η πρώτη μου τηλεοπτική εμπειρία ήταν με το Ουράνιο Τόξο, δίπλα στον αείμνηστο Βασίλη Γεωργιάδη.
Τρύφων Παπουτσής
Γενικός Γραμματέας
Τρύφων Παπουτσής
Γενικός ΓραμματέαςΓεννήθηκα το 1948 στο Βέλο Κορινθίας. Από το 1973 που τελείωσα την δραματική σχολή, αρχικά τα πρώτα τρία τέσσερα χρόνια έχω συμμετάσχει σε θεατρικές ομάδες σε πειραματικές παραστάσεις όπως ‘Πόσο κοστίζει το σίδερο’ του Μπερτολτ Μπρέχτ και ‘Ηλίθιος’ του Πιραντέλλο, σε μικρό αριθμό παραστάσεων, γιατι είχα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην δημιουργία με τα αδέλφια μου του ‘Τεχνικού γραφείου’ μας.
Μετά όμως συμμετείχα σε γνωστούς αθηναικούς θιάσους στις παραστάσεις των έργων όπως ‘Η μαριχουάνα της μαμάς μου είναι η καλύτερη’ του Ντάριο Φο και ‘Πολίτης Μάρκος’ του Γιώργου Μυλωνά στο θέατρο Πολύτεχνο. ‘Η Φελάχα η Γιουλαλάμ’ του Νίκου Περέλη στο θέατρο 3ης Σεπτεμβρίου, ‘Παρθεναγωγείο’ του Βασίλη Μητσάκη στο θέατρο Οδού Κεφαλληνίας ‘Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα’ και ‘Το σπίτι των Κουπιέλλο ’ του Εντουάρντο ντε Φιλίππο στο θέατρο Αποθήκη, ‘Μαγκούφης’ του Γεωργίου Κατσαμπή με τον θίασο του Διονύση Παπαγιαννόπουλου, ‘Πλούτος’ του Αριστοφάνη με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ‘Φιλάργυρος’ του Μολιέρου στο θέατρο Αλκυονίς.
Από τον Οκτώβρη του 1993 μέχρι τον Μάρτιο του 2000 που ανήκα στη δύναμη του Εθνικού θεάτρου συμμετείχα στις εξής παραστάσεις:
‘Σταχτοπούτα’ του Ροσσίνι, ‘Η μοναξιά των σκουληκιών’ του Νίκου Περέλη, ‘Βασιλιάς Μήδας’ του Τζιάνι Ροντάρι, ‘Νεφέλες’ του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, ‘Αχαρνείς’ του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, ‘Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες’ των Σακελλάριου Γιαννακόπουλου και ‘Όρνιθες’ του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου,
Το φθινόπωρο του 1995 δημιουργείται στη σκηνή Παξινού (REX) το παιδικό στέκι του Εθνικού θεάτρου. Εκεί συμμετείχα σε στις επιτυχημένες παραστάσεις : ‘Ωραία κοιμωμένη’, ‘Κοπελιά’, ‘Εκκλησιάζουσες’ του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.
Όλες οι παραστάσεις αυτές είχαν την τύχη να περιοδεύσουν κατά τους θερινούς μήνες σε αρχαία και δημοτικά θέατρα σε πολλές πόλεις της περιφέρειας με ξεχωριστή επιτυχία.
Για δυο συνεχόμενες χρονιές (1999-2001) συμμετείχα στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στις παραστάσεις : ‘Ατριδικός κύκλος’ του Ευριπίδη, ‘Λεόντιος και Λένα’ του Μπύχνερ, ‘Το τίποτα’ του Ηρακλή Γιάννου, ‘Οι εγκλωβισμένοι’ αποσπάσματα από τα έργα του Ερρίκου Ίψεν, σε προσαρμογή του Νίκου Περέλη.
Για δύο θητείες ορίστηκα μέλος του συμβουλίου του ΤΑΠΕΘ από το ΔΣ του Εθνικού θεάτρου ως εκπρόσωπος των ηθοποιών. Μετά συνεργάστηκα με το θέατρο Μεσογείου για τρεις θερινές περιόδους στις παραστάσεις ‘Αλέξης Ζορμπάς’ του Νίκου Καζαντζάκη και ‘Ουνα φάτσα ουνα ράτσα’ του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Αλμπέρτο Εσκενάζυ.
Τη χειμερινή περίοδο 2002-2003 επανήλθα στο Εθνικό θέατρο στην παράσταση της Νέας Σκηνής ‘Σεντζας’ του Παντελή Χορν σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.
To 2003-2004 έπαιξα στο θέατρο Άλφα με τον θίασο Στέφανου Ληναίου και Έλλης Φωτίου ‘Το ένα τυχαίο ατύχημα’ του Ντάριο Φο. Το 2005 η θεατρική ομάδα Άλλη άποψη ανέβασε το μονόπρακτο του Νίκου Περέλη ’Τελευταίος ίλαρχος’ όπου έπαιξα τον ομώνυμο ρόλο στο θέατρο Εντροπια.
Τη σεζόν 2005-2006 συμμετείχα στον θίασο του Γιώργου Κωνσταντίνου στο ανέβασμα του έργου ‘Γειά σου και αντίο’ του Νοέλ Κάουαρντ στο θέατρο Ακάδημος. Το 2008 ανεβάσαμε στο θέατρο Ποταμίτης το πρωτοποριακό έργο της Κατερίνας Δήμα ‘Αυτόπτης μάρτυς’ ενώ την επόμενη σεζόν στο θέατρο Ακάδημος συμμετείχα στην μαύρη κωμωδία ‘Τρεις φόνοι και ένα θαύμα’ του Λευτέρη Καπώνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου.
Την περίοδο 2010-2011 στο θέατρο Άλφα επαναλαμβάνεται η επιτυχημένη παράσταση ‘Δεν πληρώνω δεν πληρώνω’ του Ντάριο Φο από τον Στέφανο Ληναίο και την Έλλη Φωτίου όπου παίζω τον αστυνόμο.
Τον Ιανουάριο του 2020 ανεβάσαμε στο θέατρο Βικτώρια το έργο του Λεωνίδα Τσίπη ‘Σαν το γεφύρι της Άρτας’ σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο και σκηνοθεσία του Γιάννη Διαμαντόπουλου.
Εξίσου έχω συμμετάσχει σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
Ιδρυτικό μέλος του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών (ΟΣΔΔΕΗ). Διόνυσος (1994) και εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ σαν ταμίας.
Ιδρυτικό μέλος και πρώτος Γενικός Γραμματέας του ιδρύματος ‘Σπίτι του Ηθοποιού’.
Την δεκαετία του 1980 χρημάτισα δύο θητείες προϊστάμενος της εξελεγκτικής επιτροπής του ΣΕΗ αρχικά και στη συνέχεια δυο συνεχόμενες θητείες εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ σαν ταμίας.
Την δεκαετία του 1990 εξελέγειν σε δύο θητείες στο ΔΣ του ΤΑΣΕΗ στην θέση του Γενικού Γραμματέα.
Μάρκος Σεφερλής
Μέλος
Μάρκος Σεφερλής
ΜέλοςΗθοποιός – Σκηνοθέτης – Σεναριογράφος – Παραγωγός
Τηλεόραση
- 1990-1994 - Συμμετέχει σαν ηθοποιός στις εξής σειρές:
«ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ», «Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ», «ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ», «ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ», «ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ», «ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ», «ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑ-ΣΗΣ», «ΑΚΡΩΣ ΚΟΥΦΟ ΚΟΛΕΓΙΟ», «ΤΑ ΕΦΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ», «ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ», «ΣΑΜΠΟΥΑΝ», «CANDID CAMERA»
Στο θέατρο της Δευτέρας: «ΑΝΤΡΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΔΙΑΒΟΛΟΣ» και παρουσιάζει την παιδική εκπομπή «ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ» στην τηλεόραση του STAR
- 1995-1996 - Γράφει κείμενα, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά «TAXI» στην τηλεόραση του ΑΝΤ1
- 1996-1997 - Γράφει κείμενα, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κωμική σειρά «ΤΑΧΙ» στην τηλεόραση του ΑΝΤ1
- 1997-1998 - Γράφει κείμενα, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην κωμική σειρά «ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΕΥΑ…ΓΕΛΙΟΝ» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
- 1998-1999 - Γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κωμική σειρά «ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΕΥΑ…ΓΕΛΙΟΝ» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
- 1999-2000 - Γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά «ΠΡΟΣΟΧΗ…ΜΑΡΚΟΠΕΔΙΟ» στην τηλεόραση του ΑΝΤ1
- 2000-2001 - Γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά «THE SEFERLEE SHOW» στην τηλεόραση του ΑΝΤ1
- 2001-2002 - Γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά «ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ SEFERLY HILLS» στην τηλεόραση του ΑΝΤ1
- 2002 - Γράφει κείμενα, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην κωμική σειρά «Η ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ» στην τηλεόραση του ΑLPHA
- 2003 - Γράφει κείμενα, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά «ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ» στην τηλεόραση του ALTER
- 2005 - Γράφει κείμενα, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά «ΚΟΡΙΤΣΙΑ, Ο ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ!» στην τηλεόραση του ALTER
Θέατρο
- Χειμώνας 1997-1998 - Πρωταγωνιστεί στην κωμωδία «ΣΟΥΙΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ» σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου, στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ
- Καλοκαίρι 1998 - Πρωταγωνιστεί στην επιθεώρηση «ΣΗΜΙΤΙΤΑΝΙΚΟΣ» σε σκηνοθεσία Φώτη Μεταξόπουλου
- Χειμώνας 1998-1999 - Πρωταγωνιστεί στην κωμωδία «ΥΠΕΡ ΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ» σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου, στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ
- Καλοκαίρι 1999 - Γράφει κείμενα και πρωταγωνιστεί στην επιθεώρηση «ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου, στο Θέατρο ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ
- Χειμώνας 1999-2000 -Γράφει κείμενα και πρωταγωνιστεί στην επιθεώρηση «ΜΟΥΡΛΕΝΙΟΥΜ 2000» σε σκηνοθεσία Φώτη Μεταξόπουλου, στο Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ
- Καλοκαίρι 2000 - Γράφει κείμενα και πρωταγωνιστεί στην επιθεώρηση «Η ΣΑΛΩΜΗ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ» σε σκηνοθεσία Φώτη Μεταξόπουλου, στο Θέατρο ΑΛΣΟΣ
- Χειμώνας 2000-2001 - Γράφει το έργο και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «ΑΠΑΤΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ» σε σκηνοθεσία Πέτρου Λεωκράτη, στο Θέατρο ΚΑΛΟΥΤΑ
- Καλοκαίρι 2001 - Γράφει κείμενα και πρωταγωνιστεί στην επιθεώρηση «ΤΙ ΒΡΑΚΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΜΩΡΗ;» σε σκηνοθεσία Φώτη Μεταξόπουλου, στο Θέατρο ΑΛΣΟΣ
- Χειμώνας 2001-2002 - Γράφει το έργο και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «ΧΑΠΙ END» σε σκηνοθεσία Πέτρου Λεωκράτη, στο Χειμερινό Θέατρο ΑΛΣΟΣ
- Καλοκαίρι 2002 - Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ 16ΟΥ» σε σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη, στο Θέατρο ΜΙΝΩΑ
- Χειμώνας 2002-2003 - Γράφει κείμενα και πρωταγωνιστεί στην επιθεώρηση «ΜΑΡΚΟ ΠΟΤΕΡ» σε σκηνοθεσία Φώτη Μεταξόπουλου, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα
- Καλοκαίρι 2003 - Γράφει κείμενα και πρωταγωνιστεί στην επιθεώρηση «ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ» σε σκηνοθεσία Φώτη Μεταξόπουλου, στο Θέατρο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ
- Χειμώνας 2003-2004 - Γράφει κείμενα, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην επιθεώρηση «ΠΑ.ΣΟ.Κ ΜΟΥ, SORRY» στο Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ
- Καλοκαίρι 2004 - Διασκευάζει, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην παράσταση «Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ» του Μολιέρου, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα
- Χειμώνας 2004-2005 - Γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην επιθεώρηση «FAME ZORI» στο Θέατρο ΑΘΗΝΑ
- Καλοκαίρι 2005 - Γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην επιθεώρηση «ΓΑΜΟΣ, ΑΛΛΑ…ΠΛΑΓΙΑ» στο Θέατρο ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ
- Χειμώνας 2005-2006 - Επαναλαμβάνει την καλοκαιρινή επιτυχία «ΓΑΜΟΣ, ΑΛΛΑ…ΠΛΑΓΙΑ» στο Θέατρο ΑΘΗΝΑ
- Καλοκαίρι 2006 - Γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην επιθεώρηση «ΠΗΡΕ ΤΟΣΤ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ» στο Θέατρο ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ
- Χειμώνας 2006-2007 - Επαναλαμβάνει την καλοκαιρινή επιχυτία «ΠΗΡΕ ΤΟΣΤ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ» στο Θέατρο ΑΘΗΝΑ
- Καλοκαίρι 2007 - Γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην επιθεώρηση «ΓΕΛΩΝ ΛΑΒΕ» στο Θέατρο ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ
- Χειμώνας 2007-2008 - Μεταφράζει, διασκευάζει, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην παράσταση «ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ» των Ray Cooney και Gene Stone στο Θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ
- Καλοκαίρι 2008 - Γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην επιθεώρηση «MOURLEN ROUGE» στο Θέατρο ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ
- Χειμώνας 2008-2009 - Επαναλαμβάνει την χειμερινή επιτυχία «ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ» στο Θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ
- Καλοκαίρι 2009 - Γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην επιθεώρηση «Ο ΜΠΑΧΑΛΟΓΑΤΟΣ» στο Θέατρο ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ
- Χειμώνας 2009-2010 - Μεταφράζει, διασκευάζει, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην παράσταση «DADDY COOL» του Ray Cooney στο Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ
Μεταφράζει, διασκευάζει, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην παιδική παράσταση «Ο ΖΥΜΑΡΟΥΛΗΣ» του David Wood στο Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ, η οποία παίζεται μέχρι σήμερα
- Καλοκαίρι 2010 - Γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην επιθεώρηση «Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΡΟΖ» στο Θέατρο ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ
- Χειμώνας 2010-2011 - Μεταφράζει, διασκευάζει, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην παράσταση «ΜRS DOUBTFIRE» στο Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ
- Καλοκαίρι 2011 - Γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην επιθεώρηση «Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ ΣΧΟΛΗ» στο Θέατρο ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ
- Χειμώνας 2011-2012 - Μεταφράζει, διασκευάζει, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην παράσταση «ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ» στο Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ
Γράφει, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην παιδική παράσταση «S.O.S.E TON ΠΛΑΝΗΤΗ» στο Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ
- Καλοκαίρι 2012 - Γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην επιθεώρηση «ΤΡΩΕΙ STORY» στο Θέατρο ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ
- Χειμώνας 2012-2013
Μεταφράζει, διασκευάζει, σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και κάνει την παραγωγή στην παράσταση «ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΛΟΥ» του Michael Frayn στο Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ
Κινηματογράφος
- 1996 - Γράφει το σενάριο και παίζει σαν ηθοποιός στην ταινία «ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΤΡΑ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ» σε σκηνοθεσία Νίκου Ζερβού
Δισκογραφία
- Καλοκαίρι 1997 - Κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «ΕΙΜΑΙ ΦΑΛΤΣΟΣ», ο οποίος περιέχει 16 χιουμοριστικά τραγούδια σε στίχους και μουσική δική του
Μέλπω Ζαρόκωστα
Μέλος
Μέλπω Ζαρόκωστα
ΜέλοςΈχει εργασθεί σαν ηθοποιός στο θέατρο, κινηματογράφο, ραδιόφωνο, και τηλεόραση στην αρχή της καριέρας της στην Αυστραλία. Για μια μικρή περίοδο στο Λονδίνο, Αγγλία, και τελικά στην Ελλάδα όπου η συμμετοχή της σ’ ένα πολύ μεγάλο αριθμό ταινιών την έχει κάνει αρκετά διάσημη στο ελληνικό κοινό.
Σαν συγγραφέας έχει διακριθεί στη συγγραφή σεναρίων (25 τον αριθμό) μεταξύ των οποίων είναι: «Η ανταρσία των Δέκα», «Ο Γιος μου ο Φίλιππος» με την Τασώ Καβαδία και τον Χρήστο Πολίτη, «Η Σχιζοφρένεια» με την Δανδουλάκη και τον Μητσάκη, «Το Λαχείο» με την Ρένα Βλαχοπούλου, «Μια πολυάσχολη κυρία» με την Μαίρη Χρονοπούλου κ.ά.
Επίσης έχει συγγράψει αρκετά θεατρικά έργα τα οποία έχουν παιχτεί σε αθηναϊκές σκηνές και έχει μεταφράσει περισσότερα από 150 θεατρικά έργα τα οποία επίσης έχουν παρουσιασθεί σε σκηνές όλης της επικράτειας.
Σαν σκηνοθέτης έχει σκηνοθετήσει δικές της παραγωγές, επίσης παιδικά έργα για την τηλεόραση και το θέατρο.
Για τρία χρόνια έγραφε τα σενάρια της γνωστής σειράς «Από την Κωμωδία στο Δράμα» στην οποία και πρωταγωνιστούσε.
Σαν στιχουργός έχει γράψει αρκετά τραγούδια για τα θεατρικά της έργα και τα μιούζικαλ που έχει αναλάβει να συγγράψει.
Έχει οργανώσει σεμινάρια για συγγραφή θεατρικού έργου, για την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της οποίας υπήρξε και Πρόεδρος προ τετραετίας και εξακολουθεί και σήμερα να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Έχει εργασθεί στην ΑΕΠΙ (Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας), όπου διηύθυνε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων. Διδάσκει συγγραφή σεναρίου και θεατρικού έργου. Έχουν εκδοθεί βιβλία της με διηγήματα όπως: «Στιγμές Ζωής», «Στιγμές Πάθους», για την ενίσχυση του ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού».
Έχει πάρει πρώτο βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου («Συμβιβαστήκαμε») για το Διαγωνισμό Εθνικού Βραβείου του Υπουργείου Πολιτισμού. Το έργο αυτό παρουσιάστηκε και από το Εθνικό Θέατρο της Αθήνας το 1992. Επίσης έχει πάρει και ένα τρίτο βραβείο του ιδίου Διαγωνισμού για το έργο της «Αουφίντερζεν Μανόλις». Σαν στιχουργός έχει πάρει το πρώτο διεθνές βραβείο της Λισσαβόνας για τους στίχους του τραγουδιού «Ο Παλιάτσος». Για την παρουσία της στον κινηματογράφο της έχουν απονεμηθεί διάφορα τιμητικά βραβεία από πολιτιστικές οργανώσεις στην Αθήνα και την επαρχία.
Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Στιχουργών, της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Επίσης μέλος Δ.Σ. του Οργανισμού «ΘΕΣΠΙΣ» και ιδρυτικό μέλος του ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού».
Έχει σπουδάσει θέατρο στο Metropolitan Theater του Σύδνεϊ της Αυστραλίας καθώς επίσης έχει κάνει σπουδές συγγραφής σεναρίου και σκηνοθεσίας στην σχολή «Κανά Ντελ».
Το 2012 πρωταγωνίστησε σε μία ταινία τέχνης στην Τουρκία.
Επίσης την άνοιξη του ίδιου χρόνου σε μια παράσταση δικού της έργου με το τίτλο «Τρεις κολασμένες ιστορίες» πρωταγωνίστησε μαζί με την Σούλη Σαμπάχ στο café θέατρο «ΠΥΡΗΝΑΣ».
Τζένη Ζαχαροπούλου
Ταμίας
Τζένη Ζαχαροπούλου
ΤαμίαςΟνομάζομαι Ευγενία (Τζένη) Ζαχαροπούλου. Τελείωσα τη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και με πήρε ο Δημήτρης Ροντήρης στο Πειραϊκό Θέατρο όπου για 3 συνεχόμενα χρόνια παίξαμε τραγωδίες των Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη σε όλη την Ευρώπη και συνέχεια Νότια, Κεντρική και Βόρεια Αμερική. Επί 40 χρόνια υπηρετώ το θέατρο σε όλες του τις μορφές. Έχω παίξει Κλασσικό Θέατρο, Έλληνες Συγγραφείς (Τσιφόρος, Σακελλάριος, Πρετεντέρης, Βασιλειάδης, Μιχαηλίδης, Μακρίδης, Καμπάνης, Παπαπέτρου, Φωτιάδης, Άλκης Παπάς, Γ. Πολίτης, Λαζαρίδης, Γιαννακόπουλος, Γκούφας, Φουντουκίδης, Ψαθάς, Λάσκαρης), Αττική κωμωδία (Επιτρέποντες του Μενάνδρου).
Ξένο ρεπερτόριο: «Επτά χρόνια φαγούρα» του Τζωρτζ Αξελρόντ, «Αγαπημένε μου παππού» του Ρεμό Φορλανί, «Ένα κορίτσι στη σοφίτα μου» του Κουρτ Μάγιερ, «Αυτό που ξέρει κάθε γυναίκα» του Τζέιμς Μπάρρι, «Ήρθα και θα μείνω» ή «Ναταλί» του Ρέιμοντ Βίνσι, «Κόκαλα και Ρόπαλα» του Ντέιβιντ Ρέιμπ, «Καινούρια σελίδα» του Νηλ Σάιμον., «Το επάγγελμα της κυρίας Γουώρεν» του Μπέρναντ Σόου, «Μύγες» του Ζαν Πωλ Σαρτρ κ.ά.
Επίσης με την Καλλιτεχνική Σκηνή «ΑΙΧΜΗ» περιοδεύοντας την Ελλάδα αλλά και σε Αθηναϊκά Ανοιχτά θέατρα: «Θαυμαστή Μπαλωματού» του Λόρκα, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, «Λαβδακιδών Πάθη» του Σοφοκλή – Αισχύλου, «Ερωφίλη» του Χορτάτση.
Ενώ για τρεις συνεχόμενες σεζόν συνεργάστηκα με τον Μάρκο Σεφερλή στα θέατρα «ΠΕΡΟΚΕ» και «ΑΚΑΔΗΜΟΣ».
Έχω πολλές συμμετοχές στο Θέατρο, στο Ραδιόφωνο, στο Θέατρο της Δευτέρας και μια μεγάλη πορεία στην τηλεόραση σε σειρές όπως: «Πανθέοι», «Γιούγκερμαν» του Βασίλη Γεωργιάδη, «Φρουροί της Αχαΐας», «Τελευταίοι Εγγονοί» του Αθανασιάδη, «Το ημερολόγιο ενός Θυρωρού» και «Γειτονιά» του Πρετεντέρη, «Η άλλη όχθη» του Βαγ. Γκούφα, «Ρόκκος Χοϊδάς» του Τάσου Βουρνά, «Το Κορίτσι της Κυριακής» του Βαγ. Γκούφα, «Θα βρεις το δάσκαλό σου» της Κλ. Κροντηρά και πολλές, πολλές ακόμη σειρές.
Νίκος Βερλέκης
Μέλος
Νίκος Βερλέκης
ΜέλοςΓεννήθηκε στην Άρτα και μένει στην Καισαριανή από το 1995. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες. Έχει σπουδάσει στην Ανώτερη Δραματική Σχολή. Εργάζεται ως ηθοποιός.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Είναι παραγωγός και σκηνοθέτης δεκάδων ντοκιμαντέρ. Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου των Ηθοποιών και μέλος στο ΕΣΥΑΝ.