Ελένη Ράντου

Μέλος

Ονομάζομαι Ελένη Ράντου και γεννήθηκα στο Αιγάλεω Αττικής

Φοίτησα  στη Γαλλική Φιλολογία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και παράλληλα στη Δραματική σχολή του  Εθνικού μας θεάτρου.

Ως αριστούχος τελειόφοιτος της Δραματικής σχολής προσελήφθηκα από το Εθνικό μας θέατρο  ,στο οποίο ξεκίνησα τη θεατρική μου περιπέτεια  ερμηνεύοντας την Κατερίνα στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ  η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι.

Από τότε, έχω βρεθεί σε πάρα πολλές σκηνές (Κρατικό θέατρο Β. Ελλάδος, Απλό θέατρο, θέτρο Τέχνης ) και σε κεντρικές σκηνές της Αθήνας δίπλα σε σπουδαίους πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες.

Συνεργάστηκα με τους Μίνω Βολανάκη, Αντρέα Βουτσινά, Νίκο Μαστοράκη, Διαγόρα Χρονόπουλο, Γιάννη Κακλέα, Κώστα Τσιάνο, Ιάκωβο Καμπανέλλη (όταν σκηνοθέτησε τον δικό του Μπαμπά τον Πόλεμο), Σταμάτη Φασουλή, ενώ μοιράστηκα τη σκηνή με τους περισσότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου.

Από το 1994 πραγματοποιώ δικές μου παραγωγές σε έργα κλασσικά η σύγχρονα που προσπαθούν να κάνουν διάλογο με το θεατή , πάνω  σε κοινωνικά  θέματα.

Το 2002 έγραψα το πρώτο μου θεατρικό έργο Μαμά μην τρέχεις που παίχτηκε για 3 συνεχόμενες σεζόν στο θέατρο Διάνα σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, ενώ το 2011 ανέβηκε και το δεύτερο ,το ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥ που συνυπογράφω με τη Σάρα Γανωτή και το Νίκο Σταυρακούδη  σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Από το 2000 στεγάζομαι πλέον στο Θέατρο Διάνα.

Εχω συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές (Εργαζόμενη γυναίκα, Κωνσταντίνου και Ελένης, Τι ψυχή θα παραδώσεις,  Αχ Ελένη- το οποίο υπέγραψα και σεναριακά-Όχι τα Νέα του Αντένα, Σταύρωση χωρίς Ανάσταση ενώ η πρώτη μου τηλεοπτική εμπειρία ήταν με το Ουράνιο Τόξο, δίπλα στον αείμνηστο Βασίλη Γεωργιάδη.