Τζένη Ζαχαροπούλου

Ταμίας

Ονομάζομαι Ευγενία (Τζένη) Ζαχαροπούλου. Τελείωσα τη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και με πήρε ο Δημήτρης Ροντήρης στο Πειραϊκό Θέατρο όπου για 3 συνεχόμενα χρόνια παίξαμε τραγωδίες των Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη σε όλη την Ευρώπη και συνέχεια Νότια, Κεντρική και Βόρεια Αμερική. Επί 40 χρόνια υπηρετώ το θέατρο σε όλες του τις μορφές. Έχω παίξει Κλασσικό Θέατρο, Έλληνες Συγγραφείς (Τσιφόρος, Σακελλάριος, Πρετεντέρης, Βασιλειάδης, Μιχαηλίδης, Μακρίδης, Καμπάνης, Παπαπέτρου, Φωτιάδης, Άλκης Παπάς, Γ. Πολίτης, Λαζαρίδης, Γιαννακόπουλος, Γκούφας, Φουντουκίδης, Ψαθάς, Λάσκαρης),  Αττική κωμωδία (Επιτρέποντες του Μενάνδρου).

Ξένο ρεπερτόριο: «Επτά χρόνια φαγούρα» του Τζωρτζ Αξελρόντ, «Αγαπημένε μου παππού» του Ρεμό Φορλανί, «Ένα κορίτσι στη σοφίτα μου» του Κουρτ Μάγιερ, «Αυτό που ξέρει κάθε γυναίκα» του Τζέιμς Μπάρρι, «Ήρθα και θα μείνω» ή «Ναταλί» του Ρέιμοντ Βίνσι, «Κόκαλα και Ρόπαλα» του Ντέιβιντ Ρέιμπ, «Καινούρια σελίδα» του Νηλ Σάιμον., «Το επάγγελμα της κυρίας Γουώρεν» του Μπέρναντ Σόου, «Μύγες» του Ζαν Πωλ Σαρτρ κ.ά.

Επίσης με την Καλλιτεχνική Σκηνή «ΑΙΧΜΗ» περιοδεύοντας την Ελλάδα αλλά και σε Αθηναϊκά Ανοιχτά θέατρα: «Θαυμαστή Μπαλωματού» του Λόρκα, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, «Λαβδακιδών Πάθη» του Σοφοκλή – Αισχύλου, «Ερωφίλη» του Χορτάτση.

Ενώ για τρεις συνεχόμενες σεζόν συνεργάστηκα με τον Μάρκο Σεφερλή στα θέατρα «ΠΕΡΟΚΕ» και «ΑΚΑΔΗΜΟΣ».

Έχω πολλές συμμετοχές στο Θέατρο, στο Ραδιόφωνο, στο Θέατρο της Δευτέρας και μια μεγάλη πορεία στην τηλεόραση σε σειρές όπως:  «Πανθέοι», «Γιούγκερμαν» του Βασίλη Γεωργιάδη,  «Φρουροί της Αχαΐας», «Τελευταίοι Εγγονοί» του Αθανασιάδη, «Το ημερολόγιο ενός Θυρωρού» και «Γειτονιά» του Πρετεντέρη, «Η άλλη όχθη» του Βαγ. Γκούφα, «Ρόκκος Χοϊδάς» του Τάσου Βουρνά, «Το Κορίτσι της Κυριακής» του Βαγ. Γκούφα, «Θα βρεις το δάσκαλό σου» της Κλ. Κροντηρά και πολλές, πολλές ακόμη σειρές.