Δημήτρης Κουκής (και Κούκης)

 Δημήτρης Κουκής (και Κούκης)

1926 – 8 Ιουλίου 1996

Ο Δημήτρης Κουκής ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και καρατερίστας του κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1926 στην Μεσσηνία και απεβίωσε στις 8 Ιουλίου 1996. Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Κωστή Μιχαηλίδη. Πρωτοεμφανίστηκε το 1954 με το “Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο” Μάνου Κατράκη και ακολούθησαν συνεργασίες του με πολλούς θιάσους. Το 1949 έκανε το ντεμπούτο του και στον κινηματογράφο με την ταινία” Διαγωγή Μηδέν”.

Έπαιξε σε κωμωδίες, όπως στο “Είναι ένας τρελός, τρελός Βέγγος”, στο ρόλο του μπάτλερ, ο οποίος προσπαθούσε να μάθει αριστοκρατική συμπεριφορά στον Θανάση Βέγγο αλλά και να τον τρελάνει, σε συνεργασία με άλλους υπηρέτες, καθώς επίσης και σε δραματικές ταινίες.

Δεν σταμάτησε εκεί διοχετεύοντας το ταλέντο του και στην τηλεόραση. Υπήρξε θεατρικός συγγραφέας και έκανε παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Διετέλεσε μέλος του Σ.Ε.Η.

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών, στις 8 Ιουλίου του 1996 και ετάφη στο Γ΄Νεκροταφείο της Νίκαιας. Η ανιψιά του, Ελένη, ήταν δημοσιογράφος στην “Ελευθεροτυπία” και σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Γράψτε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *